Diminetile romanilor vor fi vaduvite de prezentele feminie ce vantura teancuri de bani in ochii telespectatorilor creduli.

Ministerul de Finante a dat publicitatii modificarile aduse legii ce reglementeaza organizarea jocurilor de noroc astfel incat concursurile on-line de tip internet sau intranet, a jocurilor organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de telefonie, a celor organizate prin intermediul televiziunilor si posturilor de radio sau prin alte mijloace de transmisie asimilate vor fi complet interzise.

Textul legii mentioneaza de asemenea si interdictia practicarii jocurilor de tip alba-neagra, de tip piramidal sau organizarea de concursuri in care se pariaza pe lupte de caini, cocosi sau curse de masini.

Ministerul Finantelor considera totusi ca orice concurs care are drept scop stimularea vanzarilor unor produse, organizarea de tombole scolare sau orice alt tip de joc a carui scop e testarea fortei (vezi faimoasa minge de piele in care dai cu pumnul), dexteritatii si inteligentei particpantului, sunt permise.

Statul roman isi va mentine in continuare monopolul asupra activitatii jocurilor de noroc insa va putea acorda dreptul de organizare si exploatare a activitatii de jocuri de noroc pe baza de licenta de organizare a jocurilor de noroc si autorizatie de exploatare a jocurilor de noroc.

Ministerul de finante a modificat si taxele pe care firmele ce activeaza in domeniul jocurilor de nooroc vor trebui sa le plateasca. Astfel, pentru o masa de ruleta, un patron de cazino va trebui sa achite o taxa de 100 de mii de RON, iar pentru orice tip de alta masa de joc, live, se va plati o suma de 80 de mii de RON.

Taxele vor fi achitatea pentru perioada pentru care s-a obtinut autorizatia de functionare, noile reflementari urmand a intra in vigoare la 90 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial.