Banca Romaneasca, membra a Grupului National Bank of Greece, a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit brut de 24,6 milioane lei (6,95 milioane euro), in crestere cu 73% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut si cu 51% fata de sfarsitul anului trecut, potrivit unui comunicat de presa al bancii.

La finele lunii iunie a acestui an, banca detinea active nete in valoare de peste 820 milioane euro.

Banca Romaneasca a raportat pentru primele sase luni ale acestui an un profit brut de 6,95 milioane euro (24,6 milioane lei), valoare cu 51% mai mare fata de rezultatul obtinut la data de 31 decembrie 2005. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, profitul brut inregistrat este mai mare cu 73%.

Banca detinea la sfarsitul lunii iunie a acestui an active nete in valoare de 820,3 milioane euro (2,93 miliarde lei), in crestere cu 62% fata de perioada similara a anului trecut si cu 33% fata de luna decembrie a anului 2005.

Conducerea bancii nu a prezentat date referitoare la profitul net obtinut in primele sase luni ale anului.

Tot luni, conducerea bancii a anuntat extinderea activitatii bancare in Oradea, prin deschiderea unei noi sucursale.

“Valoarea creditelor in lei si in valuta acordate clientilor bancii de catre sucursala Oradea a inregistrat in iunie 2006 o crestere cu 25% fata de decembrie 2005, in timp ce sursele atrase de la clientela, au inregistrat o crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Deschiderea celui de-al doilea sediu in Oradea se inscrie in strategia de extindere a retelei teritoriale, Banca Romaneasca dorind sa se constituie intr-un partener serios si solid al sectorului retail in zona de vest a tarii”, a precizat Paul Isoiu, directorul general adjunct al Bancii Romanesti.

Pentru acest an Banca Romaneasca a anuntat ca va deschide 35 de noi unitati, urmand ca reteaua bancara sa ajunga la 80 de unitati in intreaga tara. Grupul National Bank of Greece (NBG), a achizitionat pachetul majoritar la Banca Romaneasca in luna octombrie a anului 2003, detinand in prezent 88,7% din capitalul social al acesteia.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 10,17% din capitalul social al bancii.

Anul trecut, Banca Romaneasca a inregistrat un profit net preliminar de aproximativ 13 milioane de lei (circa 3,6 milioane de euro), in scadere cu peste 40% fata de decembrie 2004, cand inregistra un castig de 22,37 milioane de lei.