Banca Transilvania a anuntat marti majorarea dobanzii pentru Depozitul pe 210 zile, de la 7,5% pe an la 8% pe an, informeaza un comunicat de presa al bancii. Depozitul este destinat atat persoanelor fizice, cat si juridice, iar banca nu percepe, la deschiderea acestuia, nici un comision suplimentar. Dobanda se mentine fixa pe intreaga perioada a depozitului.

Potrivit informatiilor bancii, prin majorarea dobanzii la 8% pe an, Depozitul pe 210 zile devine unul dintre cele mai atractive produse de economisire de pe piata.

Banca Transilvania se afla in topul primelor 10 banci din Romania in functie de active, avand o cota de piata de peste 4%. Reteaua bancara cuprinde 290 de unitati iar numarul de angajati este depaseste 4000 de persoane. Banca Transilvania este prima institutie bancara din Romania cotata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in anul 1997.

Oficialii bancii au declarat pentru HotNews.ro ca 90% din clientii corporativi ai bancii sunt intreprinderi mici si mijlocii. Conducerea bancii are ca obiectiv sa ajunga pe primul loc pe piata bancara din Romania pe acest segment al IMM-urilor. Potrivit estimarilor oficialilor bancii, anul trecut, Banca Transilvania se situa pe locul trei pe acest segment de piata.

Pentru acest an, conducerea bancii estimeaza ca va acorda peste 45.000 de credite catre intreprinderile mici si mijlocii.