De la inceputul lunii august, OTP Bank Romania va lansa serviciul de transfer rapid de bani MoneyGram, a anuntat vineri banca. Noul serviciu va fi asigurat prin intermediul celor 49 de sucursale din Romania ale bancii, iar OTP Bank Romania a anuntat ca pana la sfarsitul anului va mai deschide inca 21 de unitati bancare.

MoneyGram International este una dintre cele mai importante companii de transfer de bani din lume. Serviciile companiei includ transferul global de bani, ordine de plata si solutii de procesare a platii pentru institutiile financiare si persoanele fizice. MoneyGram are peste 92.000 de agenti in 170 de tari si teritorii.

“Romania este o tara importanta pentru MoneyGram International, avand in vedere ca multi romani calatoresc si muncesc in strainatate, iar apoi trimit bani in tara pentru a-si sustine familiile.

MoneyGram ofera un mod sigur si rapid de a trimite si primi bani in toata lumea si isi pune la dispozitie serviciile prin retelele bancare si casele de schimb valutar din Romania, plata fiind facuta in euro” a declarat Tassos Grigoriadis, Business Development Manager, in zona Balcanilor.

In privinta comisioanelor percepute, oficialii OTP Bank Romania au declarat pentru HotNews.ro ca la trimiterea de bani din Romania in strainatate de la o unitate OTP Bank prin serviciul MoneyGram, comisioanele care trebuie platite in plus la suma trimisa variaza intre 10 euro si 265 de euro.

Astfel, daca cineva doreste sa trimita in strainatate o suma de pana in 80 de Euro, sa zicem, va trebui sa plateasca in plus un comision de 10 Euro care se imparte intre banca si compania MoneyGram. Pentru o suma cuprinsa intre 6330 euro si 8200 euro comisionul perceput este de 265 de euro.

“Daca se ridica bani trimisi prin MoneyGram, nu se percepe nici un comision. Persoana care primeste banii trebuie sa aiba la ea buletinul si codul pe care cel care trimite banii l-a primit de la agentul MoneyGram”, au mai precizat reprezentantii OTP Bank Romania.

OTP Bank Romania pune la dispozitie serviciul MoneyGram prin intermediul retelei sale de 49 de sucursale. Pana la sfarsitul anului 2006, banca va mai deschide inca 21 de unitati operationale, care vor oferi, de asemenea, acest serviciu de transfer rapid de bani.

Oficialii bancii au precizat ca oricine foloseste cel putin o data serviciile MoneyGram in sucursalele OTP Bank Romania beneficiaza gratuit de deschiderea unui cont curent, emiterea un card de debit si de un abonament gratuit la serviciul OTPdirekt timp de 1 an.