Presedintele ne-a surprins din nou pe toti. Traian Basescu a gasit o explicatie jucausa pentru faptul ca serviciile secrete nu au nici acum capetenii si traiesc un provizorat periculos: Parlamentul este cel vinovat! Parlamentul este cel care nu s-a grabit sa ia act de demisiile fostilor sefi ai serviciilor speciale.

Mai tanarul sau coleg intr-ale politicii - dar nu si mai putin prompt atunci cand e vorba de lansat o contra la adresa presedintelui - Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, i-a atras atentia lui Traian Basescu asupra faptului ca Parlamentul nu este aparatul de lucru al presedintelui.

Iar parlamentarii nu sunt consilieri prezidentiali care pot fi trasi de urechi ori de cate ori se supara Traian Basescu. Dar, uite-asa, din aruncarea pisicii patate de vinovatie de la presedinte catre Parlament a aflat toata tara ca, pe 20 septembrie, alesii poporului vor da zor cu demisiile fostilor grei din servicii.

Probabil ca pana acum a fost tacere totala in legatura cu acest subiect din cauza ca politicienii s-au grabit sa faca economie de vorbe si de fapte tocmai pe aceasta tema.

Mergem mai departe cu demonstratia ca, atunci cand vor, politicienilor le iese de minune chestia cu „tacerea e de aur si... fapta e de lut”. Tot seful statului, trezit de dimineata de o televiziune, a tinut sa mute centrul de greutate in problema harjoanei cu liberalii.

Traian Basescu jura ca nu a spus nici pas, in viata lui, despre liberali, ca nimeni nu va gasi o vorbulita urata aruncata prin presa de el catre terenul liberal, ca doar ei isi inchipuie ca sunt jigniti de seful statului, iar realitatea este alta.

Daca nu ar fi de plans, ar fi chiar de ras! Inseamna ca presedintele l-a dat afara din PNL pe premierul Tariceanu, cel caruia oameni din anturajul sau i-au scornit porecla de Moliceanu, iar domnia sa nu iarta nicio ocazie de a transforma vorba in fapta, macar la nivel de perceptie.

Stau sa ma intreb, atunci, cine-o fi presedintele PNL, daca Tariceanu e de mult plecat cu mapa pe la Guvern si nu mai are nicio tangenta cu liberalismul, daramite cu partidul?!

Continuam cu uimirea multora ca presedintele frecventeaza restaurantele din Capitala. Ion Cristoiu l-ar numi sef la TAPL. Crin Antonescu il priveste ca pe un saltimbanc ce conduce tara din carciumi. Patronul de la Potcoava, cel care a sters un filmulet din telefonul fratelui ziaristului Vulpe, o fi invidios intrucat cel mai mare dintre romani a ales si Piccolo Mondo. Nu, nu-i o biserica. E tot restaurant!

Desi timpul nu-mi permite, trebuie sa recunosc faptul ca in astfel de asezaminte - deloc culturale - as merge si eu sa mai aflu opiniile oamenilor. Caci, pana la urma, ce e restaurantul? E ca o piata, doar ca nu-i plina de gospodine in goana dupa gogosari, ci de clienti in cautare de mancare gata preparata si, poate, un vin bun.

Uraa, traiasca partidul, restaurantul si televizorul! Ziua ne distram si seara ne injuram la TV! Traiasca partidul restaurantelor pline si al paharelor goale!

Cum? Nu asa se striga la mitingul profesorilor? Cred ca am incurcat caseta...