Ministrul de interne Vasile Blaga l-a propus pe seful sau de cabinet, Alexandru Boer, pentru functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul Administratiei si Internelor. Alexandru Boer are 32 de ani, a facut un an de studii la Scoala de Ofiteri de la Baneasa, apoi s-a transferat la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, pe care a terminat-o in 1997.

A fost membru al Partidul Alternativa Romaniei, care s-a transformat apoi in Uniunea Fortelor de Dreapta si a ajuns seful de cabinet al parlamentarului Varujan Vosganian si, mai tarziu, secretar general adjunct al PNL.

Potrivit Realitatea TV, Alexandru Boer a venit la Bucuresti odata cu ministrul Vasile Blaga, care l-a numit seful sau de cabinet. Conform declaratiei sale de avere, nu detine decat un teren intravilan intr-o comuna din Brasov, acolo tatal sau este unul dintre sefii politiei locale.

Functia pentru care a fost propus Boer fusese ocupata, pina la scandalul fugii lui Omar Hayssam, de Virgil Ardelean.

In aceasta vara, Virgil Ardelean a demisionat din functie, alaturi de directorii Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe, Radu Timofte si, respectiv, Gheorghe Fulga, in urma scandalului provocat de fuga din tara a omului de afaceri Omar Hayssam.