ProCA Romania, divizia de IT a grupului RTC Holding, a incheiat un parteneriat cu compania Fujitsu Siemens Computers Romania (FSCR), iar in primul an isi propun o cifra de afaceri de patru milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Prin acest parteneriat, ProCA Romania va distribui pe segmentul „business to business” gama "professional", iar pentru retail si-a propus dezvoltarea gamei "consumer" in reteaua magazinelor media Diverta si Best Computers.

Pentru atingerea cifrei de afaceri preconizata, reprezentantii companiilor declara ca distributia catre reteaua de dealeri ProCA, care numara peste 2000 de companii, va aduce o cifra de un milion de euro. Retailul, reprezentat de Diverta, va vinde produse FSCR de aproximativ un milion de euro, iar restul de doua milioane va fi vandut prin Office Expres.

„Pentru atingerea target-ului, ProCA si-a propus promovarea echipamentelor de tip desktop in cadrul intreprinderilor mici si mijloci, ofertarea portofoliului complet de solutii pentru intreprinderile mari (solutiile de tip blade server, solutiile de stocare, servicii de integrare de sisteme informatice, etc), dar si dezvoltarea suportului tehnic si comercial oferit partenerilor”, a declarat Cristian Falcutescu, presedinte ProCA.

Fujitsu Siemens Computers produce gama de produse „profesional” in Germania si pe cea „consumer” in Japonia. Compania detine o cota de piata de 21,5%, ceea ce reprezinta o crestere generala cu peste 130% fata de anul 2005.

La nivel international, Fujitsu Siemens Computers a incheiat anul financiar 2005 cu venituri de 6,7 miliarde euro, in crestere cu 12% fata de anul fiscal anterior.

ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995, iar in anul 2005 compania a devenit membru RTC Holding. Reteaua de distributie a companiei cuprinde peste 2.000 de dealeri in toata tara.

In anul 2005, Grupul RTC a obtinut un rulaj de 237 milioane euro, din care 25% provin din activitatile desfasurate pe piata de IT. Pentru 2006, cifra de afaceri estimata la nivelul intregului grup pe zona IT este de 100 milioane euro, mai mult de 30% din rulajul total estimat de grup pentru finele acestui an.