International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, a incheiat, luni, un contract de finantare cu compania MedLife care prevede acordarea unui imprumut in valoare de cinci milioane de euro pentru o perioada de 10 ani, potrivit unui comunicat al celor doua institutii.

De asemenea, IFC a cumparat, pentru cinci milioane de dolari, un pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social al furnizorului privat de servicii sanitare.

„Unul dintre principalele motive pentru care IFC se implica in sectoarele sociale, cum ar fi cel sanitar, este de a ajuta la atenuarea poverii puse asupra sistemului sanitar public al tarii si de a stimula asigurarile private de sanatate”, a declarat Guy Ellena, director IFC pentru Sanatate si Educatie.

„Finantarea IFC ne va ajuta sa eliminam deficiturile de pe piata romaneasca in ceea ce priveste furnizarea serviciilor medicale si sa ne realizam viziunea de a deveni unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din Romania”, a spus Mihail Marcu, director general al MedLife.

MedLife este in curs de finalizare a celui mai mare spital privat din Romania, construit la Bucuresti: Memorial Hospital, pentru realizarea caruia MedLife a semnat un contract de consultanta cu IFC in noiembrie 2005. In urmatorii trei ani, compania va construi o serie de spitale si clinici proprii cu 40-50 de paturi in Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi si Cluj-Napoca.

Valoarea totala a investitiei, in spitalele Memorial Hospital si Hyperclinicile MedLife din tara, este de 25 milioane de dolari, din care 14 milioane dolari vor fi asigurate din fondurile proprii si profiturile generate de MedLife, iar 11 milioane de dolari sunt fondurile acordate de IFC.

In primele noua luni ale anului 2006, MedLife a inregistrat o cifra de afaceri de 6,3 milioane de dolari, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania opereaza 15 clinici proprii in Bucuresti si cabinete medicale in Ploiesti, Brasov, Constanta si Arad. In tara MedLife ofera servicii medicale prin intermediul celor 123 de clinici medicale partenere din reteaua NetLife.