PPF Investments detine un pachet de 20% din actiunile Romexterra Bank si cere institutiei de credit sa urgenteze procesul de inregistrare a PPF Investments ca nou actionar al bancii, potrivit unui comunicat al fondului de investitii dat publicitatii marti.

Reprezentantii bancii Romexterra au afirmat insa ca procesul de inregistrare a PPF Investments ca nou actionar ar putea fi intarziat cu pana la 60 de zile, intrucat trebuie sa verifice foarte atent documentatia existenta, lucru care necesita timp.

Fondul de investitii si-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile aferente unei eventuale suplimentari temporare a personalului bancii care ar putea fi necesara in acest scop.

Procesul de inregistrare a noilor actionari a fost amanat si pentru ca reprezentantii bancii au fost ocupati cu organizarea intalnirii actionarilor din aceasta saptamana.

In cadrul intalnirii actionarilor care a avut loc marti, MKB, noul actionar majoritar al Romexterra, a eliberat din functie opt dintre membrii boardului Romexterra si a nominalizat patru reprezentanti din partea sa, se mai arata in comunicat.

Fondul de investitii a lansat oferta de achizitionare a actiunilor bancii Romexterra pe 21 septembrie 2006, la pretul de opt lei pe actiune. Oferta este valabila pana pe data de 17 noiembrie 2006.

PPF Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity specializat in special in Europa Centrla si de Est. PPF Investments a investit deja prin vehiculele sale de investitii mai mult de 600 milioane de dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media.

Avand un capital de 1,8 miliarde de dolari, compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din UK, Cehia, China, Rusia si Ucraina.

In data de 5 octombrie, MKB si Romexterra au incheiat contractul prin care banca ungara a devenit actionarul majoritar al institutiei romanesti de credit, controland 55,36% din capitalul social al acesteia.

La sfarsitul anului trecut, Romexterra Bank a inregistrat un profit brut de 6,2 milioane euro, in crestere cu 120% fata de profitul obtinut in anul 2004, iar la finele primului trimestru al anului 2006, banca a obtinut un profit de 2,45 milioane euro, in crestere cu 77,11% fata de aceeasi perioada de referinta. In prezent, banca are o cota de piata de 0,8%.

Romexterra Bank este activa pe piata romaneasca a serviciilor bancare, pe piata serviciilor de leasing, prin Romexterra Leasing IFN si pe piata investitiilor financiare, prin Romexterra Finance.