Grupul Rompetrol a realizat, in primele noua luni ale anului, o cifra de afaceri consolidata de 4,28 miliarde de dolari, de peste doua ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, si pierderi de trei milioane de dolari, incluzand dobanzile si amortizarile, potrivit unui comunicat al companiei transmis redactiei HotNews.

In acelasi interval, profitul operational consolidat a atins 125 de milioane de dolari.

″Deprecierea dolarului fata de moneda europeana a generat diferente negative nerealizate de curs valutar, care, alaturi de cresterea dobanzilor, au afectat rezultatul net", a declarat Adrian Petrus, vicepresedinte al Grupului Rompetrol.

"Pe de alta parte, profitul operational inregistrat este foarte bun pentru aceasta perioada iar cifra de afaceri a depasit, numai pe trimestrul trei, 1,56 miliarde dolari, ceea ce ne plaseaza foarte aproape de tinta noastra de sase miliarde stabilita pentru acest an″, a continuat Adrian Petrus.

In perioada iulie-septembrie, profitul operational consolidat al grupului a inregistrat o crestere de 16% comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, ajungand la 64 milioane dolari, ca urmare a achizitiei companiei Dyneff.

Principala companie din Romania a grupului, Rompetrol Rafinare, a raportat pierderi de aproape sase miloane de dolari, in perioada ianuarie-septembrie 2006.

In primele trei trimestre ale anului, cifra de afaceri consolidata a companiei a fost de aproape doua miliarde de dolari, cu 15% mai mare decat in perioada ianuarie - septembrie 2005.

Rompetrol Rafinare a inregistrat rezultate operationale de 95 milioane de dolari, cu 56 milioane de dolari mai putin decat in perioada similara a anului trecut.

Rafinaria a contribuit in primele noua luni la Bugetul de Stat cu 586 milioane de dolari, ceea ce reprezinta peste 6% din veniturile colectate la nivel central.

Potrivit reprezentantilor companiei, Rompetrol Rafinare a contribuit in primele noua luni ale acestui an la bugetul statului cu taxe si impozite in valoare totala de 586 milioane de dolari.

Datele financiare prezentate miercuri de Grupul Rompetrol sunt calculate conform standardelor internationale de contabilitate.