Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a dispus deschiderea procedurii de redresare financiara a societatii de asigurare Asiban, pentru a contribuie la redresarea financiara a companiei, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator, se arata intr-un comunicat al autoritatii de supraveghere.

Hotararea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor va fi pusa in aplicare in baza unui plan de redresare financiara.

„Aceasta masura a fost luata in conformitate cu art.8 alin.(1) lit. a) si art.7 lit. b) din Legea nr.503/2004 si este fundamentata de nota intocmita de directia de specialitate din cadrul Comisiei, privind analiza situatiei unor indicatori transmisi de societatea Asiban, la solicitarea autoritatii de supraveghere”, potrivit comunicatului.

Impotriva acestei decizii societatea de asigurare poate face plangere la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, in termen de 10 zile de la data comunicarii. Plangerea nu suspenda executarea deciziei.

Masura dispusa de Consiliul Comisiei nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de societate, contractele de asigurare urmand a se derula in conditii normale. Decizia este menita sa contribuie la redresarea financiara a societatii de asigurare, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator.

In anul 2005, Asiban a subscris prime de 344,2 milioane de lei, consemnand un profit net de 27,8 milioane de lei.