Pasiune si fanatism in meciul Universitatea - Pandurii Tg. Jiu. Dar si sentimentul ca, in pofida incrincenarii cu care gorjenii au luptat pentru un punct, pina si ei iubesc "Stiinta" sau simbolul echipei de altadata...

Galeria Pandurilor a scandat la final numele Universitatii; antrenorul gorjenilor, Eugen Neagoe a plecat nervos de la stadion - egalase in ultimul minute echipa care l-a facut fotbalist, dar asta nu l-a impiedicat sa acuze Universitatea ca a cautat sa influenteze jucatori pentru a-si asigura punctele...

Fotbalul la olteni incepe obligatoriu cu "M-a facut muica oltean", difuzat la statia arenei si se incheie cu o concluzie amara a unui suporter - necajit ca Vranjikovici a egalat in ultimul minut printr-o executie splendida, a spus: "Asa se deosebeste un fotbalist printre fraieri"...

Simbata, s-a lansat la Craiova cartea jurnalistului Ion Jianu "Constantin Otet - antrenorul unei echipe de legenda". Tica Otet a pregatit cea mai mare generatie a Stiintei, semifinalista a Cupei UEFA in 1983. In 1997, la o emisiune realizata de televiziunea publica, Otet a rostit explicatia pentru fanatismul in fotbal al oltenilor. Constantin Otet a incetat din viata in 1999.

Prefata cartii "Constantin Otet - antrenorul unei echipe de legenda" este semnata de Ion Cupen, senior editor Pro Sport.

"Ma intreb ce s-ar fi intamplat cu Tica, daca, din fericire, ar fi trait in zilele noastre. Ar fi avut 66 de ani, si nici Universitatea Craiova, desi aflata la ananghie, nu i-ar fi increditat banca tehnica.

Pentru simplul motiv ca, in spiritul vremurilor, noul val a maturat trunchiurile vechi din cale, instaurandu-se in fruntea bucatelor".

Ion Cupen

Craiova - Pandurii 2-2

Baird 7, Bornescu 88 - 11m, respectiv Vranjikovici 18, 90

Vranjikovici a fost primul om care a amenintat tabela, ratare in primele minute.

Craiova a deschis scorul in minutul 7 cind un fluier din tribuna a oprit defensiva gorjeana. Baird a cules o minge nesupravegheata si a plasat-o pe linga Guso.

Mai proaspeti (o zi in plus de pregatire) si mai bine organizati la mijloc, Pandurii egaleaza in minutul 18 - lovitura libera de la 30 de metri, pe care Vranjikovici o transforma intr-o catapulta letala pentru buturile lui Bornescu.

Cei 5000 de spectatori au descoperit disparitia ideilor din joc, o data cu apropierea pauzei. In a doua perioada, derbyul oltenilor se transforma intr-o lupta surda, cu lovituri oarbe, unele ingaduite inexplicabil de brigada arbitrului Augustus Constantin.

Pandurii adopta o partitura mai defensiva, lasa un singur om in avanposturi, aratind ca pot absorbi usor presiunea Craiovei. Imprudenta lui Vancea, hent in propriul careu, arunca stadionul in aer: Craiova transforma penaltyul prin Bornescu (88) si savureaza ideea de a fi cistigat deja partida cu 2-1.

Gorjenii sunt insa salvati imediat dupa repunerea balonului in joc - apararea euforica a Universitatii trateaza superficial un atac si ii ofera lui Vranjikovici un cadou pe care nici acesta nu parea sa il mai astepte - o noua lovitura libera, de aceasta data de la limita careului.

Executie impecabila si derbyul se incheie cu un egal pe care galeria gorjeana, marinimoasa, il saluta prin scandarea numelui vechi al Craiovei - "Stiinta"...