Fitch Ratings a acordat, marti, ratingul "A minus" emisiunii de obligatiuni a (BCR) in valoare de 200 milioane de lei, programata pentru luna noiembrie, potrivit unui comunicat al institutiei internationale de rating. Calificativul final al emisiunii de obligatiuni depinde de obtinerea documentelor finale.

In acelasi timp, Fitch a acordat Bancii Comerciale Romane (BCR) calificativul "A minus" pentru creditele pe termen lung in moneda nationala. Ratingurile pentru datoriile pe termen lung in valuta, pentru creditele pe termen scurt, calificativul individual si ratingul de sprijin fiind reafirmate la "A minus", "F2", "C/D", si, respectiv "1".

Calificativele acordate BCR reflecta spirjinul potential foarte mare pe care institutia de credit il poate obtine de la actionarul majoritar, Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen.

BCR este cea mai mare banca din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 26%. Privatizarea BCR a fost finalizata in luna octombrie, cand Erste Bank a virat 3,75 miliarde de euro pentru preluarea a 61,9% din capitalul social al bancii. Restul actiunilor apartin unor fonduri de investitii autohtone (30,1%) si angajatilor BCR (8%).

Banca gestioneaza active de peste zece miliarde de euro si are in prezent 449 sucursale si agentii in intreaga tara.