Carrie Underwood, binecunoscuta pentru “American Idol”, a castigat titlul de solista anului la cea de-a 40-a editie a Country Music Association Awards, care a avut loc la Nashville, luni seara.

In momentul in care si-a primit premiul, Carrie a fost foarte emotionata si a declarat: “In urma cu doi ani priveam de acasa decernarea acestor premii. Acesta este cel mai bun an din viata mea.”

In culise, cantareata a spus ca nominalizarea la acesta sectiune a facut-o fericita, iar faptul ca a castigat doua premii a facut-o sa se simte cu adevarat implinita. “As fi luat si premiul pentru solistul anuui, daca mi l-ar fi acordat”, a glumit ea.

Acest premiu a fost acordat in acest an, ca si in cel trecut, cantaretului Keith Urban. Urban, care nu a putut fi prezent la eveniment deoarece se afla internat intr-un centru de reabilitare, a fost ovationat de public in momentul in care a fost anuntat premiul sau.

Trofeul a fost ridicat de Ronnie Dunn, componentul trupei Brooks & Dunn, care a citit o scrisoare trimisa de Keith Urban, in care acesta le multumea prietenilor, familiei si sotiei sale, Nicole Kidman. “Pentru sotia mea, Nicole, te iubesc. .. De-abia astept sa ma intorc acasa si sa va vad pe toti.”

Dunn a adaugat: “Te iubim Keith - mult noroc.” Dunn si colegul sau, Kix Brooks, au castigat trei premiii pentru piesa “Believe”: single-ul anului, melodia anului si videoclipul anului.

Kenny Chesney a fost numit prezentatorul anului, premiu castigat de acesta si in urma cu doi ani.