Traficul cailor ferate din Franta este puternic ingreunat datorita grevei sindicalistilor din acest domeniu. Protestantii doresc marirea salariilor, oprirea concedierilor si sunt ingrijorati de de intentiile statului de a privatize o parte a transporturilor, relateaza AFP.

Angajatii Cailor Ferate franceze au declansat, marti seara, o greva nationala, la apelul celor patru sindicate ale feroviarilor. Protestele s-ar putea prelungi pana joi.

Desi Societatea Nationala a Cailor Ferate Franceze a anuntat ca o treime din trenurile de mare viteza va circula normal, pe rutele nationale, calatorii se plang din cauza intarzierilor si de aglomeratia din trenuri.

Mai multe persoane au relatat ca atmosfera din trenuri a fost insuportabila: "Suntem epuizati, am stat inghesuiti si ne-am certat intre noi. Am intarziat si as vrea ca toata lumea sa stie ca oamenii sunt nemultumiti", a declarat un calator.

Circulatia feroviara internationala a fost mai putin afectata, 80 la suta din trenurile care asigura legaturile cu tarile vecine vor circula normal.