Membrii formatiei de muzica rock din Marea Britanie, Procol Harum, se lupta in instanta pentru dreptul de autor al piesei “A White Shade of Pale”, aparuta in anul 1967, informeaza bbc.com.

Timp de aproape 40 de ani a fost cunoscut faptul ca melodia a fost compusa de cantaretul Gary Brooker si de textierul Keith Reid.

Matthew Fisher, component al trupei Procol Harum, sustine acum ca el a compus partea muzicala piesei si isi cere partea din drepturile de autor.

Intr-un mesaj afisat pe site-ul trupei, domnul Brooker transmite: “A White Shade of Pale a fost compusa de mine si de Keith Reid inainte ca Matthew sa se alature trupei. Sunt uimit si dezamagit de faptul ca Matthew, dupa ce a lucrat cu noi atatia ani si nu a pomenit niciodata ca ar detine dreputul de autor asupra piesei, vine acum si cere o parte din veniturile pentru aceasta piesa. Oamenii pot trage singuri concluzia.”

Pe de alta parte, avocatul domnului Fisher, Mike Shepherd sustine ca perioada de timp dintre compunerea melodiei si depunerea plangerii in instanta este irelevanta. Acesta a declarat: “Clientul meu a sustinut intotdeauna ca a scris sau a compus anumite parti din unele melodii, iar acum isi cere drepturile pentru ceea ce a compus.”