Un film despre nasterea lui Iisus Hristos a aparut in premiera duminica la Vatican, fiind pentru prima data cand un film de acest gen a debutat in acest oras, informeaza examiner.com.

Circa 7000 de persoane au fost prezente la premiera “The Nativity Show”, care a avut loc la Sala Paul VI. Spre surprinderea tuturor, Papa Benedict al XVI-lea nu a fost prezent la eveniment.

“Cred ca Papa este destul de ocupat”, a declarat regizoarea Catherine Hardwicke, referindu-se la calatoria in Turcia a lui Benedict.

“The Nativity Story”, care va aparea in Statele Unite si in Italia inaintea sarbatorilor de Craciun, descrie sarcina Fecioarei Maria si calatoria aceseteia impreuna cu Iosif la Betleem, locul in care s-a nascut Iisus. Filmul infatiseaza reactiile Mariei - frica, indoiala si in cele din urma credinta.

Rolul Fecioarei Maria este interpretat de actrita Keisha Castle-Hughes, celebra pentru rolul din "Whale Rider", iar cel a lui Iosif de Oscar Isaac.

Catherine Hardwicke a declarat : “Exista anumite secvente care dau nastere la controverse. Am dorit ca filmul nostru sa uneasca si sa faca publicul sa vada asemanarile dintre religii, si nu diferentele.

Inaintea ecranizarii, Archbishop John Foley, un prelat din Statele Unite a spus: “Cinematografia, un important mijloc al comunicarii, transmite inca o data un mesaj universal.”

Cu toate ca filmul a primit aprobarea Vaticanului, Hardwicke a spus ca filmul ei incearca sa atraga nu doar audienta religioasa.

Producatorii au declarat, la inceputul acestei luni, ca toate castigurile stranse in urma acestui eveniment vor fi folosite pentru construirea unei scoli in apropiere de Nazaret, orasul in care a copilarit Iisus.

"The Nativity Story" a fost produs de New Line Cinema, compania care a realizat si trilogia "The Lord of the Rings".