Proiectul bugetului pe 2007 s-a transformat intr-o adevarata odisee, dupa ce timp de doua saptamani parlamentarii nu au reusit sa finalizeze dezbaterile. Desi senatorii si deputatii anuntasera ca pana la 1 decembrie vor termina dezbaterile pe buget, joi, sedinta s-a susendat din nou din lipsa de cvorum.

Senatorii si deputatii au scurtat programul de joi la 2 ore de sedinta, in sala fiind prezenti doar 212 parlamentari din totalul de 469.

De altfel si la sedinta solemna dedicata sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei au lipsit aproape jumatate din "alesii neamului". Nici prezenta presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu nu i-a motivat pe parlamentari, sedinta incepand cu o intarziere de jumatate de ora.

Dupa discursurile dedicate zilei de 1 decembrie parlamentarii ar fi trebuit sa continue discutarea anexelor la proiectul de buget pe 2007.

De doua saptamani senatorii si deputatii dezbat in ritm de melc articolele proiectului de lege a bugetului de stat pe 2007. Marti acestia au reusit sa treaca pe banda rulanta 13 articole, finalizand astfel sectiunea pe articole a bugetului. Totusi proiectul de lege are cateva sute de pagini de anexe si amendamente care trebuie dezbatute fiecare in parte.

Parlamentarii au decis sa reia lucrarile pe proiectul de buget saptamana viitoare, mai exact luni dupa-amiaza.