Sincronizarea aproape perfecta a replicilor dintre presedinte si premier si felul in care-si blocheaza reciproc referendumurile, te fac sa crezi ca dnii Basescu si Tariceanu nu sunt chiar incompatibili si ca intr-o alta viata politica s-ar fi inteles bine. Dar oameni rai din lumea rea, cu averi mari si pacate asijderea, le-au tot inchis cararea.

Din ultimul interviu al presedintelui reiese ca relatiile sale politice s-au stricat fiindca n-a acceptat sa fie "un motanas care se ascunde la Cotroceni cand tipa Felix motanul". Sau vreun motan Arpagic din PSD si PNL. Iar cand acestia ajung "moguli media" vor (zice dl Basescu) sa controleze politica si sa se bucure de favoruri economice. Asta se vede cu ochiul liber.

Numai ca este dreptul lor sa incerce. De-asta au dat bani grei si au cumparat televiziuni, radiouri si ziare. Singura parte proasta in aceste cazuri este transformarea ziaristicii in propaganda si prezentarile denaturate in urma carora aproape nici o informatie nu scapa teafara.

Schimbarea albului in negru (si retur, dupa interes) e atat de evidenta incat incepi sa te intrebi daca nu cumva si-au facut averile in acelasi fel - jongland cu legile asa cum jongleaza acum cu titlurile. In aceasta privinta, dl Basescu a fost mai concesiv admitand ca "ce s-a furat, e bun furat". Pardon? Primo: ce-i furat nu e bun.

Secundo: atunci de ce-i mai prindem pe hoti? Tertio: hotii nepedepsiti nu numai ca vor continua dar se vor si razbuna. Chestiunea este insa ca in timp ce dnii Basescu si Tariceanu isi incruciseaza sabiile pe scena, ofiterii lor isi impart linistiti prada de razboi.

In aceeasi zi, dl Patriciu (caruia colegul sau Atanasiu, plasat strategic la AVAS i-a ridicat sechestrul de la Rompetrol) astepta sa primeasca de la Primaria Capitalei - prin intermediul viceprimarului Orban - un teren de 5000 mp pentru benzinarii.

Asadar, pe cand lumea citeste rezolutiile dlui Basescu vandute la pret de specula drept "biletele de influenta" si numara obuzele dintre Palate, dl Patriciu isi extinde imperiul si-si instaleaza angajatul (Dorin Marian) sef peste consilierii premierului.

Restul intamplarilor au respectat si ele reteta razboiului: dl Basescu a numit ca ambasadori in Anglia si SUA doi ziaristi care l-au laudat iar dl Tariceanu a refuzat unul din ei dar a numit-o ambasador la ONU pe dna Simona Miculescu, fosta consiliera a dlui Iliescu - si l-a propus ministru de externe pe dl Adrian Cioroianu. Bine macar ca nu l-a pus pe Adrian Severin.