24 de mari retele de supermarket, hipermarket, cash& carry si discount anunta deschiderea a 176 de magazine in 2007, in medie unul la fiecare 50 de ore

Anul 2007 va fi un an al discounterilor. Retelele de magazine de tip discount au anuntat un total de 70 de unitati noi. Numarul supermarketurilor este prognozat sa creasca cu minim 71. Aceasta cifra include planurile anumitor retele, o crestere exacta fiind imposibil de specificat datorita numarului foarte mare de astfel de magazine.

Hipermarketurile sunt planificate a creste cu 32 de unitati, iar cele cash&carry cu trei.

Ratele de crestere ale comertului modern in 2007 (cresterea procentuala a numarului de magazine din fiecare format, 31.dec.2007 fata de 31. dec. 2006)

Hipermarket 73%

Supermarket 56%

Discount 82%

Cash&carry 8%

Reteaua Carrefour intentioneaza ca in acest an sa deschida trei hipermarketuri, doua dintre acestea la Iasi, iar cel de-al treilea la Cluj-Napoca. Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour, a declarat pentru revista Piata ca aceste unitati vor fi inaugurate in cea de-a doua parte a acestui an.

In anul 2006 au fost deschise doua hipermarketuri Carrefour, la Bucuresti si Constanta, astfel reteaua ajungand la sapte magazine.

Pentru anul 2007, hipermarketurile real anunta sapte deschideri, locatiile acestora fiind deja stabilite. Primul magazin real din acest an va fi deschis la Baia Mare. Reteaua real a intrat pe piata romaneasca in luna martie a anului trecut prin deschiderea de la Timisoara, iar la finele anului totaliza opt hipermarketuri.

Kaufland intentioneaza ca pe parcursul anului 2007 sa deschida zece unitati, un numar mai mic decat in anul recent incheiat, cand au fost inaugurate 14 magazine. Cel de-al 18-lea magazin al retelei si primul din acest an a fost deschis la Piatra Neamt, pe 25 ianuarie.

Reteaua de supermarketuri si hipermarketuri Spar si-a propus ca pana la sfarsitul acestui an sa deschida 20 de magazine, cinci dintre acestea fiind in Bucuresti. Prima unitate din 2007 va fi deschisa la Hateg, iar cei de la Spar si-au anuntat deja prezenta si la Rm. Valcea, intr-un complex comercial de tip mall (deschiderea va avea loc in prima decada a lunii iunie).

Spar a deschis primul magazin din Romania la Arad, in luna august a anului trecut, iar pana la sfarsitul lui 2006 au fost deschise opt unitati (sapte supermarketuri si un hipermarket). Spar nu a precizat cate din viitoarele 20 de magazine vor fi hipermarketuri si cate supermarketuri.

Interex anunta pentru acest an deschiderea a trei unitati, prima dintre acestea urmand a fi deschisa in februarie, la Sibiu, in spatiul preluat de la Univers’all. La sfarsitul anului, reteaua era prezenta in Romania cu opt magazine.

Viitorul complex comercial Sun Plaza, amplasat in vecinatatea Pietei Sudului, va gazdui al treilea hipermarket Cora din Bucuresti, a carui deschidere este anuntata pentru inceputul anului 2008. Deocam-data, pentru acest an, oficialii Cora nu au anuntat deschiderea nici unui alt hipermarket, Cora avand in prezent doua magazine i-n Bucuresti si unul in Cluj-Napoca.

Primul hipermarket Auchan din Romania a fost deschis in Bucuresti, in luna -noiembrie, anul trecut. Pentru cea de-a doua parte a anului 2007, reprezentantii Auchan anunta inaugurarea a patru hipermarketuri, la Bucuresti, Cluj-Napoca, Pitesti si Tg. Mures.

Selgros va adauga in acest an inca trei magazine -celor existente deja, urmand ca la sfarsitul anului reteaua sa totalizeze 16 unitati. Deschiderile planificate pentru acest an sunt la Suceava, Iasi si Galati. Cel de-al 14-lea magazin Selgros va fi deschis in luna februarie la Suceava, urmand ca tot in prima parte a anului sa fie deschis si cel de la Iasi. Va urma Galatiul.

Reprezentantii Billa au anuntat pentru acest an des-chi-derea a inca zece supermarketuri, care se vor adauga la cele 22 prezente pe piata.

In 2006 a fost deschis la Craiova cel de-al doilea hipermarket Pic, primul fiind la Pitesti. Oficialii Pic anunta pentru acest an inaugurarea unui magazin la Braila si intentia de a avea un hipermarket in zona Transilvaniei.

La Fourmi urmeaza sa se extinda pana la sfarsitul acestui an cu noua magazine, toate in Bucuresti. Reteaua a preluat anul trecut cele trei magazine The Best din Bucuresti, ajungand la un total de 14 supermarketuri.

Sase magazine Mega Image sunt anuntate a fi deschise in acest an, insa conducerea companiei nu a precizat inca locatiile acestora. La sfarsitul anului trecut reteaua totali-za 18 supermarketuri, din care 15 in Bucuresti, doua in Constanta si unul la Ploiesti.

Cel de-al saselea G’market va fi deschis in nordul tarii, catre mijlocul acestui an. Tot pentru acest an este planificata extinderea magazinului din Bucuresti Mall, cu 400 mp. Reteaua este prezenta in Bucuresti cu trei magazine si la Iasi cu doua.

Reteaua de supermarketuri Primavara anunta pentru acest an deschiderea a trei magazine, primul urmand a fi deschis in luna aprilie la Pitesti. La sfarsitul anului 2006, reteaua totaliza opt unitati, ultima fiind deschisa la Galati.

In luna decembrie a anu-lui trecut a fost deschis, la Sibiu, cel de-al patrulea magazin Trident. Reprezentantii companiei intentioneaza ca i-n acest an sa deschida trei unitati, una dintre acestea fiind tot la Sibiu.

Reteaua Plus Discount se va extinde pe parcursul acestui an cu 30 de unitati. Primul magazin va fi deschis la mijlocul lunii februarie, la Barlad si va fi cel de-al doilea din aceasta localitate. La sfarsitul anului 2006, reteaua totaliza 34 de unitati.

Daca pana in acest an reteua Penny Market era prezenta numai in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, pentru 2007, oficialii retelei anunta deschiderea a 30 de magazine, distribuite in toata tara. La inceputul lunii ianua-rie a fost deschisa, la Onesti, cea de-a 26-a unitate a retelei.

Tot la Onesti, dar in -luna februarie, va fi deschis cel de-al 27-lea magazin Profi, acesta fiind primul din 2007 al retelei. Caius Crisan, directorul general al companiei, a declarat pentru revista Piata ca in anul 2007 vor fi deschise aproximativ zece magazine, la noua dintre acestea lucrarile fiind deja incepute. In 2006, reteaua Profi a deschis doua magazine, la Simeria si Drobeta Tr. Severin.

Reteaua Ethos si-a propus deschiderea a cel putin trei magazine in acest an. Unul dintre acestea va fi deschis la Mioveni, in luna februarie si va fi cel de-a 11-lea magazin Ethos. Urmatoarea deschidere dupa Mioveni va fi la Bucuresti.

Magazinele Anabella din Rm. Valcea vor creste in prima parte a acestui an cu trei magazine. Acestea vor fi amplasate tot in judetul Valcea, in localitatile Brezoi, Horezu si Calimanesti. La sfarsitul anului 2006, reteaua totaliza 16 magazine, la Rm. Valcea si Dragasani. Anabella nu a dezvaluit deocamdata planurile de expansiune pentru a doua jumatate a anului.

Reteaua Novaeuro din Oradea va adauga doua unitati la cele sapte magazine existente deja. Unul dintre acestea va fi deschis la Sovata, iar cel de-al doilea va fi tot in Oradea.

Pentru prima parte a acestui an, reteaua Fidelio, activa in jumatatea de nord a Moldovei, anunta deschiderea a patru magazine. Doua dintre locatii vor fi inaugurate in luna mai, la Tg. Neamt si in iunie, la Vaslui. Fidelio totaliza la sfarsitul anului trecut 11 magazine, din care patru in Botosani.