Dupa ce ne-au stricat integrarea, partidele mai vor sa ne puna si pe drumuri cu ambitiile lor. Conform planurilor aflate pe teava, ar trebui sa iesim la urne de trei ori: la referendumul prezidential pentru vot uninominal, la referendumul antiprezidential al PSD, PRM si PC (ambele complet inutile, cu rezultatul dinainte cunoscut) si la votarea europarlamentarilor Romaniei.

Dintre acestea, doar alegerile pentru PE reprezinta o necesitate si premierul Tariceanu avea dreptate sa le considere o prioritate. Cu trei campanii deodata, dintre care cea mai agresiva este cea antiprezidentiala, evident ca dezvaluirile, atacurile si restrictiile se tin lant: PSD, PRM si PC pretind evacuarea PD din guvern (si mai ales a dnei Macovei) si guvern monocolor liberal.

PC a si fixat termenul: daca pe 13 martie dl Voiculescu mai prinde vreun picior neliberal in guvern, "depunem motiune de cenzura, va cadea guvernul si vom vedea". Vom vedea un drac. Premierul a anuntat insa ca restructurarea guvernului respecta coalitia PNL-PD-UDMR - dar n-ar fi exclusa o surpriza de proportii: dna Macovei nu va fi demisa ci restructurata.

Cam intr-acolo bate declaratia perfida a premierului ca n-o va demite pe dna Macovei dar va tine cont de rezultatul motiuni. Presimtind sacrificiul damei la ordinul sahilor din petromedia, PD s-a gandit s-o zideasca pe dna Macovei in varful listei pentru PE, ca sa dureze si lista si alianta.

Dna Elena Udrea, mesagera blonda a mesajelor negre ale presedintelui, a tinut si dansa prima pagina gratie dlui Ciuvica: acesta a dezvaluit ca dna Udrea a fost asociata cu fosti securisti, militieni si camatari care "aveau cuibul la Dragonul Rosu". Cum si dl Ciuvica are cuibul la dragonul Voiculescu, dezvaluirile sale despre dna Cocos nu sunt lipsite de un anume miros de cotet.

Dar sa nu ucizi o pasare cantatoare - mai ales cand sare la Cocos. E limpede insa ca dna Udrea-Cocos e (vorba poetului) "pasarea cu clont de rubin" care l-a impins pe dl Basescu sub tramvaiul opozitiei.

Intre timp, presa a primit vesti si despre celebrele "valize cu bani" din energie: ele s-au dus tot la "baietii destepti" in schimbul contractului cu Hidroelectrica pe care-l primisera cadou de la dl DI Popescu. In consecinta, DIP e cap de lista al PC pentru PE si colaborator al ministrului liberal Vosganian in elaborarea strategiei energetice. Era si pacat sa se risipeasca o asemenea energie negativa!