Resitenii, aflati la prima semifinala europeana din istorie, vor infrunta formatia poloneza Zaglebie Lubin pentru un loc in finala Cupei Challenge, competitie a carei campioana en-titre este Steaua Bucuresti. Zaglebie este lider in campionatul Poloniei, surprinzatoarea vicecampioana mondiala la competitia reprezentativelor nationale, disputata la inceputul anului in Germania.

"Tragerea la sorti a fost dificila. Ne-am fi dorit echipa ruseasca Celiabinbsk, pentru ca e pe locul opt in campionat, iar noi am eliminat formatia Volgograd, care se afla pe pozitia a treia. Nu stim nimic de adversarii polonezi. Noi ne vom juca sansa si speram la fel de mult in calificare ca si in dubla cu Volgograd din sferturi. Dezavantajul este ca vom juca prima mansa pe teren propriu."

Aihan Omer - antrenor UCM Resita

Zaglebie Lubin nu are un palmares remarcabil in campionat sau in cupele europene. Este vicecampioana Poloniei iar pe plan international nu are rezultate notabile, nereusind sa treaca de faza optimilor. Anul trecut, polonezii au fost eliminati in turul 2 al Cupei Cupelor.

Primul joc este programat pe 24/25 martie, la Drobeta Tr. Severin, returul fiind programat pe 31 martie/1 aprilie, in deplasare. In cealalta semifinala, echipa rusa Lokomotiv-Poliot Celiabinsk va intalni formatia norvegiana Drammen HK.