Ronnie "The Rocket" O'Sullivan a facut legea in finala Mastersului Irlandez Kilkenny, trecand de Barry Hawkins cu 9-1. Hawkins a castigat primul joc al finalei si a urmarit apoi din fotoliu demonstratia de snooker a englezului, care nu s-a mai ridicat insa la nivelul din fazele anterioare, unde reusea breakul maxim.

Pentru castigarea turneului, Ronnie a primit un cec de 13.500 de lire sterline si un trofeu care ii poarta numele lui Paul Hunter, jucator de snooker decedat in octombrie. Trofeul i-a fost inmanat de vaduva lui Paul, Lyndsey. Englezul a primit si cecul de 1350 de lire pentru breakul maxim, realizat in sfertul de finala contra lui Joe Swail.

Singurele breakuri de peste 100 de puncte ale finalei i-au apartinut lui O'Sullivan, care a reusit 122 de puncte in jocul 7 si 138 de puncte in primul joc al sesiunii de seara, penultimul al finalei.

La final O'Sullivan a tinut sa multumeasca publicului, pe care l-a considerat principalul artizan al victoriei sale: "Este fantastic sa joci in Irlanda, este un loc minunat unde e o placere sa vii, mai ales datorita sustinerii voastre. Irlandezii iubesc la nebunie snookerul."

"Ronnie este un jucator fantastic, devenea din ce in ce mai bun pe parcursul meciului. A fost o zi grea de munca. Cand eram condus cu 8-1, imi doream ca el sa incheie cat mai repede pentru ca voiam sa ajung la bar", a declarat Hawkins la finalul partidei.