BRD - Groupe Societe Generale a lansat joi doua credite imobiliare, in lei sau euro, destinate persoanelor juridice si fizice autorizate, cu dobanzi incepand de la 6% pe an, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Ambele credite pot avea ca obiect si refinantarea creditelor destinate achizitiei de imobile pentru desfasurarea afacerii, in sold la alte banci.

Creditul destinat persoanelor fizice autorizate are ca obiect finantarea achizitiei si modernizarii imobilelor si poate acoperi integral valoarea investitiei. Valoarea maxima a creditului este de 300.000 de euro sau echivalentul acestei sume in lei.

Pentru clientii care practica profesii liberale durata finantarii poate ajunge pana la 20 de ani, iar pentru celelalte persoane fizice autorizate la 15 ani, cu o perioada de gratie de pana la 6 luni.

In ceea ce priveste creditul destinat finantarii achizitiilor de imobile, se adreseaza tuturor companiilor - microintreprinderi, IMM-uri sau companii mari - si poate acoperi in totalitate valoarea investitiei pe o perioada de pana la 15 ani, cu perioada de gratie de pana la 6 luni.

Pentru ambele credite, clientii beneficiaza de dobanzi, fixe in primul an, incepand cu 6% la creditele in euro si 7% la creditele in lei. Din al doilea an de creditare, dobanzile sunt indexabile, corelate cu indicii monetari Bubor 3M, respectiv Euribor 3M.