Elena Udrea a avut o ascensiune fulgeratoare in politica, mai ales datorita sustinerii presedintelui Traian Basescu. A fost aleasa in 2004 pe listele Aliantei PNL-PD in Consiliul General al Primariei Bucuresti, iar la inceputul anului 2005 a devenit sefa cancelariei prezidentiale. Ulterior, a demisionat din functie pe fondul scandalurilor in care a fost implicat sotul ei.

Rep. De ce-l iubiti pe presedinte?

In politica nu exista iubire, dar cred in Traian Basescu pentru ca incearca sa duca la capat toate promisiunile pe care le-a facut. Este un om extrem de deschis si de ferm, nu accepta sa faca compromisuri, un om langa care esti sigur ca daca pleci la drum ajungi acolo unde ti-ai propus.

Rep. Daca v-ar cere presedintele, ati fi gata sa abandonati scena politica?

Nu vad de ce l-ar interesa pe dl Traian Basescu cariera mea politica.

Rep. Pentru ca, de pilda, iesiti in public si spuneti lucruri care il afecteaza.

Nimic din ceea ce am facut eu nu arata ca mesajele mele sau activitatea mea ar fi legate de actiunile presedintelui. Sunt unul dintre oamenii care sustin niste proiecte, asa cum face si PD.

Rep. Ceilalti membri PD nu merg la Antena 3 sa-si aminteasca despre biletele vechi care mai apoi declanseaza crize politice complicate, care duc la suspendarea presedintelui.

Eu am vorbit despre un lucru pe care il stiam de cand lucram acolo.

Rep. De ce nu ati spus acum un an sau doi cand ati aflat?

Acum un an am spus despre telefonul dat de Tariceanu lui Ilie Botos. Habar nu am. Eu cunosc o multime de lucruri, dar nu trebuie acum sa scriu o carte cu toate. Daca la un moment dat va fi o conjunctura in care ca argument as putea folosi un lucru pe care il stiu de acum trei ani am sa o fac.

Rep. In septembrie 2004, cand Traian Basescu ducea o campanie dura impotriva PSD, dvs. tocmai primeati de la RAPPS-ul administrat de PSD circa 70 de milioane de lei. Suma am primit-o pe parcursul a doi ani, 2002-2004.

Rep. Cand v-ati decis in ce tabara vreti sa jucati?

In momentul in care am intrat in tabara Aliantei, cand nimic nu prevedea ca Alianta va ajunge la putere.

Rep. Si cu toate acestea faceati afaceri cu PSD.

Un avocat nu face afaceri. Eu am asistat RA-APPS in niste procese

Rep. Cine v-a oferit acel contract de asistenta juridica?

seful Corpului de control al Guvernului Tariceanu a recunoscut ca nu e nimic ilegal. Am fost solicitata de cei de la RAPPS la recomandarea unor prieteni.

Rep. Ce fel de prieteni?

Probabil prieteni carora le castigasem procesele.

Rep. Serviciile secrete ar putea sa-l intoxice pe presedinte? Cum?

Fara sa fiu in legatura cu serviciile secrete, va spun ca poate fi vorba doar despre informatiile care circula pe piata. Circula atatea informatii incat oamenii ajung sa creada lucruri care nu sunt adevarate.

integral in Romania Libera