Cutii postale ce imita forma robotului R2-D2, unul dintre personajele principale ale seriei “Razboiul stelelor”, au fost amplasate vineri in cateva mari orase americane, devenind rapid atractii turistice. Posta americana a dorit astfel sa marcheze cei 30 de ani care se implinesc de la lansarea primului film din seria “Razboiul stelelor”, regizata de George Lucas.

Prima pelicula din seria de sase a fost lansata pe ecranele din Statele Unite la 25 mai 1977 si a castigat sase premii Oscar, rolurile principale fiind interpretate de Harrison Ford, Carrie Fischer, Mark Hamill si Sir Alec Guinness.

Cutiile postale au fost amplasate de Posta americana in cateva orase de pe Coasta de Est, dar si in California, iar oficialii au anuntat ca foarte curand vor emite si o serie filatelica dedicata filmului stiintifico-fantastic care a devenit un clasic al genului.

La New York, cutiile postale in forma de robot au fost instalate pe cateva din marile bulevarde din Manhattan vineri dimineata, atragand rapid o multime de turisti. Cutiile sunt vopsite in culorile argintiu si albastru ale robotului R2-D2, avand inscrise pe laturi adresa de internet www.uspsjedimaster.com, unde sunt prezentate secvente din filmul “Razboiul stelelor”.