In Romania, peste 8 milioane de oameni sufera de hipertensiune, dintre care numai 3 milioane sunt tratati. Doar 17% dintre persoanele la care s-a depistat riscul cardiovascular sunt controlate tensional corespunzator.

Una dintre cauzele hipertensiunii este ritmul de viata alert si stresant al omului modern, iar specialistii afirma ca stresul este direct proportional cu riscul cardiovascular.

Compania farmaceutica Zentiva a lansat pe piata Zenra, un medicament indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale si insuficientei cardiace congestive, in special la pacientii cu risc crescut. Zenra este un medicament care contine substanta activa ramipril si se elibereaza doar cu prescriptie medicala.

Conform statisticilor, Romania se afla pe primul loc in Europa in privinta deceselor provocate de bolile cardiovasculare, peste 60% dintre decesele inregistate in tara noastra fiind cauzate de acestea. Datele statistice sunt extrem de ingrijoratoare avand in vedere ca in Europa media deceselor provocate din cauze cardiovasculare este de 30%.

“Numarul scazut de pacienti hipertensivi tratati eficient si modern ne-a determinat sa lansam Zenra, un medicament de prima linie in tratamentul hipertensiunii, ce ofera eficacitate antihipertensiva pe parcursul a 24 de ore”, a declarat Mariana Wencz, Country General Manager Zentiva S.A.

Portivit statisticilor, mai mult de 55% dintre hipertensivii tratati au in schema de tratament un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei.

Printre indicatiile terapeutice ale produsului se numara: profilaxia infarctului miocardic, a accidentului vascular cerebral sau a decesului de cauza cardiovasculara si reducerea necesitatii de proceduri de revascularizare la pacientii cu risc cardiovascular crescut, cum ar fi pacientii cu boala coronariana manifesta (cu sau fara antecedente de infarct miocardic), cu antecedente de accident vascular cerebral sau cu antecedente de boala vasculara periferica.