EMI Deutschland GmbH, companie afiliata ARBOmedia, a preluat 51% din actiunile companiei Viata Libera SA Galati, ce editeaza cotidianul local “Viata Libera”.

Tranzactia continua programul de dezvoltare lansat de EMI anul trecut si care s-a soldat pana acum prin preluarea companiilor care editeaza “Ziarul de Iasi”, “Obiectiv-Editie de Vaslui”, “Monitorul de Alba”, “Monitorul de Sibiu” si “Monitorul de Cluj”.

Reprezentantul EMI Deutschland in Romania, Silviu Ispas, spune ca “Viata Libera Galati este unul dintre cele mai importante centre regionale ale retelei dezvoltate de EMI, capacitatile proprii de tipar si experienta retelei de difuzare proprii determinandu-ne sa fim increzatori in capacitatea noastra de a consolida reteaua in zona de sud-est a Romaniei, inclusiv prin lansari de noi titluri”.

Potrivit unui comunicat de presa al EMI, obiectivul companiei este sa detina participatii in companii care editeaza cotidiane locale in peste 20 de judete din Romania. In principal sunt vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia.net in domeniul vanzarii de spatiu publicitar.

Directorul general al ArboMedia si EMI, Silviu Ispas, a fost ales din nou la conducerea Biroul Roman de Audit al Tirajelor, dupa ce a ocupat aceasta functie si in perioada 2004-2006.