Directorul general al Rompetrol Rafinare, Cosmin-Gabriel Cocean, a fost inlocuit vineri din functie de Vasile Cosmin Turcu, pana in acest moment director general adjunct. Anuntul a fost facut de companie, intr-o notificare trimisa catre Bursa de Valori Bucuresti.

Conform notificarii trimise catre BVB, modificarea in structura de conducere a societatii a intervenit in baza deciziei nr.1 a Consiliului de Administratie al Rompetrol Rafinare Constanta din data de 23.03.2007.

Luiza Sarpe, purtatorul de cuvant al Grupului Rompetrol, a declarat pentru HotNews.ro ca fostul director general, Cosmin-Gabriel Cocean, vicepresedintele Grupului Rompetrol pe segmentul Rafinare si Petrochimie, se va ocupa in continuare de Business unit-ul Rafinare si Petrochimie din grupul Rompetrol.

Decizia a fost luata cu trei saptamani inainte de sedinta in care Adunarea Generala a Actionarilor va discuta situatia financiara pe anul 2006. Adunarea va avea loc pe 19 aprilie, conform unei alte notificari depuse de Rompetrol Rafinare la BVB.

Comunicatul Rompetrol remis HotNews.ro

"Domnul Cosmin Cocean este vicepresedintele Grupului Rompetrol pe segmentul Rafinare si Petrochimie, din aceasta pozitie putand coordona intreaga activitate a Business Unit-ului respectiv (Unitatea de afaceri Rafinare si Petrochimie). Aceasta include activitatile companiilor Rompetrol Rafinare, Vega Ploiesti si Rompetrol Petrochemicals.

Functia de director general al Rompetrol Rafinare (rafinaria Petromidia) este preluata de dl. Cosmin Turcu, care a detinut anterior pozitia de director general adjunct al companiei, si a carui activitate din 2001 pana in prezent este apreciata in mod deosebit de dl. Cosmin Cocean si de conducerea Grupului".