Compania Unilever va reloca productia fabricii din Dobrich, Bulgaria, pe platforma industriala de la Ploiesti. Potrivit unui comunicat al companiei, aceasta decizie este parte a planului Unilever de a isi concentra operatiunile de productie in locatii strategice, capabile sa sustina cresterea pe termen lung a companiei.

In urma acestei decizii, productia fabricii din Dobrich, unde se produce margarina Kaliakra, va inceta, iar toata productia va fi transferata pe platforma industriala de la Ploiesti, unde sunt produse brandurile Knorr, Rama si Delma.

Alexandra Gatej, presedinte al Unilever pentru Europa Centrala si de Sud spus ca relocarea productiei nu va influenta investitiile pe termen lung in acest produs, care va continua sa fie disponibil pentru consumatorii din Bulgaria.

Oprirea productiei la fabrica din Dobrich va afecta 70 de angajati directi ai companiei Unilever si 30 de persoane aflate sub contract de colaborare.

“Nu a fost o decizie usor de luat. Suntem constienti de implicatiile sociale asupra angajatilor nostri din Dobrich, de aceea as dori sa le promit fiecaruia dintre ei ca ne vom comporta responsabil si ii vom trata cu respectul si demnitatea pentru care compania Unilever este cunoscuta”, a declarat Marc Engel, vicepresedinte pentru operatiuni logistice al Unilever Europa.

“Pentru a pune in practica aceasta promisiune si in deplina concordanta cu cerintele legislatiei din Bulgaria, am demarat deja procesul de consultare cu reprezentantii sindicatului muncitorilor din Dobrich.

La finalul acestor consultari vom putea stabili masurile compensatorii si mecanismele prin care consilierea, formarea personala si sprijinul pentru gasirea unui nou loc de munca, vor fi accesibile tuturor”, a continuat Engel.

Unilever South Central Europe este o companie regionala care coordoneaza de la Bucuresti regiunea formata din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Republica Moldova. Compania a avut in anul 2005 o cifra de afaceri de 175 milioane de euro.