Evo TV, un experiment TV pe internet, s-a lansat miercuri si se vrea o alternativa la divertismentul de televiziune. Potrivit reprezentantilor noii televiziuni, este pentru prima oara cand utilizatorii din Romania vor putea deveni realizatorii propriilor lor emisiuni.Unul dintre actionarii Evo TV este Sergiu Mihalcea, fostul prezentator al emisiunii "Serginho" de la Prima TV.

Sergiu Mihalcea, care este si director general al postului, a declarat ca productia materialelor video va fi realizata integral de catre EvoTV iar vedetele postului au fost alese din randul tinerilor care nu au avut niciodata legaturi cu zona televiziunii.

Evo TV debuteaza cu un numar limitat de programe pana la lansarea oficiala din 15 aprile.

Investitia initiala in acest post TV se ridica la aproximativ 200.000 de euro si a constat in crearea platformei software, a interfetei cu utilizatorul, si achizitionarea de servere, respectiv a serviciilor de hosting care permit accesul broadband.

Pe viitor, reprezentantii Evo TV isi doresc extinderea continutului video catre telefoanele mobile si catre furnizorii de servicii IPTV.

Sergiu Mihalcea, administrator si actionar la Evo TV, are 28 de ani si zece ani de experienta in televiziune ca realizator de emisiuni de divertisment. Mihalcea a lucrat la televiziuni precum Antena1, Realitatea TV si Prima TV.

Printre actionarii acestui post TV se mai numara si alti trei oameni de afaceri romani, insa reprezentantii postului nu au dezvaluit identitaea acestora.

Potrivit site-ului Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, www.rotld.ro, Evo TV este detinut de firma Sera Effect Activ, al carei obiect de activitate sunt serviciile de consultanta. La randul ei, Sera Effect Activ detine agentia de PR "Anghel&Mihalcea Public relations".