Premierul britanic Tony Blair vrea restructurarea Ministerul de Interne si propune divizarea acestuia in doua departamente distincte, unul pentru securitate si celalalt pentru justitie.

Blair va anunta modificarile, joi seara, in fata Parlamentului britanic, motivand ca aceasta schimbare este necesara deoarece actualul Minister are mult prea multe responsabilitati si nu poate gestiona volumul de sarcini, relateaza BBC News.

Noul Minister al Justitiei se va ocupa de eliberarile conditionate, dar si de penitenciare, in timp ce Ministerul de Interne va supraveghea terorismul, securitatea nationala si imigratia.

Potrivit BBC, departamentul pentru Afaceri Constitutionale va fi redenumit Ministerul sau Departamentul Justitiei si va fi condus de un secretar de Stat pentru Justitie.

Guvernul urmeaza sa infinteze o noua structura nationala de securitate care va reuni lunar toti oficialii in cadrul unei sedinte.

In ultima perioada, ministerul a fost tinta mai multor critici, mai ales dupa ce s-a descoperit ca numele a 27.000 de cetateni britanici care comisesera infractiuni in strainatate nu fusesera introduse intr-o baza de date a politiei.

Opozitia conservatoare sustine ca aceasta divizare va duce la aparitia altor probleme.