Traian Basescu, prin intermediul Administratiei Prezidentiale, ii raspunde premierului afirmand ca acesta "exporta tensiunea politica interna", dupa ce Tariceanu a reactionat de la Zagreb la afirmatiile facute de seful statului in interviul publicat de "Cotidianul".

"Incercarea premierului de discreditare a presedintelui Romaniei, in contextul unei intalniri, la Zagreb, cu domnul Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar pentru justitie, securitate si libertate este o proba de iresponsabilitate politica", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In document se precizeaza ca premierul a avut "un important rol personal" in generarea tensiunilor politice interne.

De asemenea, reprezentantii Administratiei Prezidentiale au tinut sa aminteasca "doar cateva din recentele decizii contrare interesului public: amanarea nejustificata a datei pentru alegerile euro-parlamentare, ruperea aliantei politice in numele careia a putut prelua functia pe care o detine in prezent si construirea netransparenta a unei noi majoritati".

Tariceanu a declarat, dupa intalnirea cu comisarul european Franco Frattini, ca Traian Basescu "a fost prea putin interesat de probleme fundamentale ale romanilor si ale tarii si s-a implicat cu indarjire in conflicte si lupte care nu au facut decat sa creeze clivaje in interiorul societatii".

Intr-o declaratie difuzata de Antena 3, Tariceanu a afirmat ca "probabil ca acum a venit momentul sa raspunda si sa plateasca pentru aceasta atitudine in care a perseverat intr-o maniera pe care eu nu pot sa o inteleg".