Fondurile de la Bruxelles vor fi distribuite de oameni angajati pe cumetrii, avertizeaza Decebal Traian Remes. Agentia Domeniilor Statului va fi "zdruncinata din temelii" pentru neincasarea redeventelor de la concesionari. Noul ministru a avut un discurs presarat cu citate din Goga si amintiri din comuna natala.

Faptul ca la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) au fost angajati "fiice, fii, fini, gineri, cumnati, ba chiar si amante" va conduce la intarzierea sosirii in Romania a fondurilor europene, a tunat si a fulgerat noul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes.

Demnitarul a gasit numeroase hibe in modul cum a fost infiintata agentia, mentionand in acest sens si modul cum a fost stabilit amplasamentul celor 256 de centre locale: in functie de puterea si influenta primarului, prefectului, presedintelui Consiliului Judetean, a deputatilor si senatorilor locali.

Igrasia, prietena documentelor

"In mintea unora, s-a spus ca prada asta nu poate trece fara a fi vamuita", a continuat Remes. El a mai aratat si ca, acolo unde au fost stabilite centrele, autoritatile locale "nu s-au straduit sa puna la dispozitie spatii corespunzatoare", ci garaje, subsoluri, grajduri sau baracamente.

In plus, la multe dintre acestea - a mai tunat noul ministru - este prezenta "igrasia, buna prietena a documentelor".

Integral in Romania Libera