Cei patru militari romani raniti in Irak sunt in afara oricarui pericol. Unul dintre ei a fost a fost transportat, duminica dimineata, la un spital din Germania, pentru a fi supus unor investigatii suplimentare - anunta Ministerul Apararii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii, este vorba despre militarul Dan Daniel Porumb, care a fost transportat cu o aeronava a coalitiei multinationale, la spitalul Landsthul, Baza Americana Ramstein, din Germania, unde va fi supus unor investigatii de specialitate la nivelul coloanei vertebrale.

Alti doi militari romani care au fost raniti in accident se afla, in continuare, la Spitalul American Ballad, de langa Bagdad. Plutonierul Alexandru Toma Petre a suferit o fractura la umarul stang, iar caporalul Iacob Valentin Musca, un traumatism toracic usor.

Cei doi militari urmeaza sa revina in baza Tallil in cursul saptamanii viitoare.

Plutonierul Victor Cornel Giuseppi Petrila, care a suferit contuzii usoare, a fost tinut sub supraveghere medicala la spitalul bazei din Tallil, iar duminica dimineata a revenit in tabara 'Dracula'.

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a discutat cu conducerea Batalionului 495 Infanterie dislocat la Tallil si a fost asigurat ca toti cei implicati in accident au parte de cea mai buna si competenta ingrijire medicala,Militarii romani din Batalionul 495 Infanterie au fost raniti, sambata, in regiunea Dhi Qar din Irak.

Este vorba despre plutonierul Victor Cornel Giuseppi Petrila, plutonierul Alexandru Toma Petre, caporalul Iacob Valentin Musca si fruntasul Dan Daniel Porumb.

In misiune se aflau sase romani intr-un transportor amfibiu blindat care a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat, la aproximativ 25 km NV de Tallil.

Intre timp, a fost constituita o comisie condusa de loctiitorului comandantului batalionului, pentru a stabili daca a fost vorba de o cauza tehnica sau de o eroare a conducatorului vehiculului blindat.