Membrii Biroului Permanent au supus la vot solicitarea PD si au respins-o cu o larga majoritate de voturi. Secretarul BP, Valeriu Zgonea, a explicat ca solicitarea democratiilor nu este intemeiata pentru ca “procesul legislativ nu a fost afectat”.

“Solicitarea PD nu se incadreaza in prevederile regulamentului, presedintele neputand fi sanctionat pentru o problema care nu afecteaza sub nici o forma procesul legislativ si care nu a incalcat nici o prevedere care sa fie sanctionata conform articolului 213”, a explicat Zgonea.

Olteanu a evitat sa participe la votul pe solicitarea grupului PD si, desi anuntase ca dupa decizia Biroului Permanent va sustine o declaratie de presa, a contramandat-o.

Grupul parlamentar PD a depus o plangere catre Biroul Permanent prin care solicitau ca presedintele Camerei, Bogdan Olteanu sa fie audiat si cercetat de catre comisia juridica in baza articolului 213 din regulamentul Camerei care prevede ca abaterile de la regulament atrag sanctiuni care merg de la avertisment, chemarea la ordine, eliminarea din sala de sedinte sau interzicerea participarii la lucrarile Camerei pe timp de maximum 15 zile pana la excluderea temporara.

De asemenea democratii au facut referire si la articolul 98, in care se precizeaza ca proiectele si propunerile legislative avizate se supun dezbaterii Camerei in succesiunea prevazuta pe ordinea de zi aprobata, in conditiile regulamentului.