Biroul Politic al Partidului Conservator a decis, marti, excluderea din partid a vicepresedintelui Mircea Chelaru si a secretarului general adjunct Codrin Stefanescu. Presedintele PC, Dan Voiculescu, afirmase la sfarsitul saptamanii trecute ca va cere excluderea a doi membri care au incalcat Statutul partidului si au adus, prin declaratiile lor publice, prejudicii partidului.

Mircea Chelaru a declarat pentru HotNews.ro ca are divergente de opinii cu Voiculescu "in special pentru faptul ca electoratul percepe partidul ca unul monocefal si de latifundiari”.

Potrivit Antena 3, Stefanescu a parasit deja sedinta conducerii partidului, in timp ce Chelaru a ramas pentru a-si sustine cauza in intalnirea Biroului Permanent, in conditiile in care acest organism are puterea de a modifica decizia Biroului Politic.

Newsin anunta ca Mircea Chelaru a fost exclus cu noua voturi "pentru", trei "impotriva" si o abtinere, in timp ce Codrin Stefanescu a fost dat afara cu noua voturi "pentru", o impotrivire si trei abtineri.

Mircea Chelaru a devenit membru al PC prin absorbtia PUNR, in timp ce Codrin Stefanescu a fost primit in partid dupa ce a demisionat din PSD.