Numarul vehiculelor nou inmatriculate pentru transportul calatorilor a crescut cu 26,3%, in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In acelasi timp, numarul vehiculelor rutiere inmatriculate pentru transportul marfurilor a crescut cu 46,8%, arata datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, remise HotNews.ro

Cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat pentru Motorete si motociclete, valoarea din primele trei luni ale lui 2007 fiind de 3,6 ori mai mare fata de trimestrul I 2006, in timp ce valoarea inregistrata de Autocare, autobuze, microbuze este de aproape 2,5 ori mai mare.

In cadrul categoriei Autoturisme s-a inregistrat o crestere cu 23% fata de trimestrul l, anul trecut, ajungandu-se la 74 105 de masini nou inmatriculate.

Pentru transportul de marfuri, numarul de inmatriculari noi a inregistrat cresteri pentru toate categorile, cea mai insemnata crestere fiind la Remorci si semiremorci, valoarea inregistrata fiind de 2,2 ori mai mare fata de trimestrul I, 2006.