Candidatii la alegerile pentru functia de presedinte al Frantei sunt, vineri, in ultima zi de campanie electorala, inaintea turului final de scrutin din 6 mai.

Candidata socialistilor, Segolene Royal, se va intalni astazi cu sustinatorii sai din Brittany, in vestul tarii, in timp ce conservatorul Nicolas Sarkozy a vizita un spital din regiunea alpina, informeaza BBC News.

Potrivit presei franceze, ultimul sondaj de opinie, publicat vineri, arata ca Sarkozy si-a marit avantajul in ochii electoratului fata de adversara sa, dupa dezbaterea televizata de miercuri.

El ramane favorit la castigarea fotoliului de presedinte al Frantei cu 54,5% (+2,5) din intentiile de vot, fata de 45,5% (-2,5), cat ar obtine rivala sa.

Asa arata sondajul realizat pentru cotidianul Le Figaro, unde 84% dintre respondenti au spus ca nu-si vor schimba intentia de vot pana duminica, iar 18% nu au vrut sa dezvaluie cu cine voteaza.

Un alt sondaj, realizat pentru Le Parisien, tot dupa confruntarea televizata intre cei doi candidati, arata un scor mai mic pentru Sarkozy. Astfel, el ar obtine 53% (+1) dintre voturi fata de 47% (-1) pentru Segolene Royal, iar 20% dintre cei chestionati au spus ca se abtin sa voteze, scrie AFP.