Mai mult, reprezentantul Ministerului Public a sustinut ca nu exista nici o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a lui Works in dosarul Rompetrol.

In schimb, Dinu Patriciu sustine ca Works ar fi colaborat cu procurorii, care, drept rasplata, i-ar fi facut cadou scoaterea de sub urmarire penala.

Potrivit lui Dinu Patriciu, scoaterea din ancheta Rompetrol a lui Works este nelegala si netemeinica, mai-marele Rompetrol solicitand ca aceasta masura sa fie desfiintata, iar procurorii sa redeschida urmarirea penala impotriva americanului.

Patriciu sustine ca, in 1999, John Hamilton Works a semnat, in numele companiei, o scrisoare remisa Ministerului de Finante prin care se preciza ca Rompetrol nu intelege sa recunoasca drepturi ale statului roman in legatura cu creanta Libia.

In aceste conditii, Dinu Patriciu sustine ca, "urmand rationamentul procurorilor, potrivit caruia persoanele care au fost implicate in orice mod in activitatile pe care compania

le-a intreprins pentru valorificarea drepturilor sale legitime decurgand din creanta Libia se fac vinovate de savarsirea infractiunii de delapidare", si Works poate fi acuzat de delapidare.

Integral in Gandul