Postul TF 1, cea mai mare televiziune generalista din Franta, este interesat de Romania. Emanuel Florent, director general adjunct pentru dezvoltare al televiziunii, s-a intalnit ieri cu Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Filip a declarat, relateaza Mediafax, ca reprezentantii TF 1 sunt in Romania pentru a face o evaluare a pietei, legislatiei si publicului ro-manesc, in vederea lansarii unui program generalist.

Filip a precizat ca-si doreste intrarea francezilor pe piata romaneasca: „Le-am explicat toate avantajele pe care le-ar avea aici. Eu mi-as dori o astfel de investitie in audiovizualul romanesc”. Potrivit acestuia, infiintarea unei asemenea televiziuni generaliste ar reprezenta o „garantie a calitatii” audiovizualului romanesc.

TF 1 a devenit in timp un grup de comunicare integrat care dezvolta diverse activitati, de la productie si difuzare de programe TV la productie cinematografica, distributie de DVD-uri si CD-uri sau teleshopping, prin filiala sa cu acelasi nume.

Intentii serioase

Filip a mai spus ca exista posibilitatea ca TF 1 sa solicite CNA o licenta in acest sens sau sa cumpere una deja existenta pe piata. „Ei vor evalua si o varianta, si cealalta, si pe cea de a cumpara, si pe cea de a lua o licenta. Este limpede ca este un demers serios si o evaluare serioasa, ceea ce-mi arata ca nu este vorba de o mica miscare”, a afirmat Filip.

Presedintele CNA a mentionat ca le-a explicat reprezentantilor TF 1 si dificultatile pe care le pot avea pe piata din Romania. „Eu le-am spus ca au venit cam tarziu, cel mai bine ar fi fost daca veneau la inceputul anilor 2000, era alta situatia pe cablu, pe piata. Dar nici acum nu este prea tarziu. Este un post privat, cel mai mare din Franta.

Eu cred ca, alaturi de alte posturi de aici cu investitori straini, ar fi o garantie si a seriozitatii, si a calitatii”, a spus Ralu Filip.

integral in EvZ