La sediul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a avut loc, luni, 14 mai, deschiderea publica a ofertelor depuse in urma licitatiei internationale competitive pentru achizitia de produse hardware, software, echipamente de comunicatii si servicii aferente pentru instalarea, punerea in functiune, mentenanta si serviciile de acces la Internet.

In anul 2005 au fost instalate in faza pilot a proiectului 9 Retele Electronice ale Comunitatilor Locale, alaturandu-se alte 251 noi RECL, admise in proiectul Economia Bazata pe Cunostere, conform comunicatului de presa remis de MCTI.

Prin acesta licitatie se doreste achizitionarea de echipamente IT si software standard care vor fi utilizate pentru dotarea fiecarui nod al retelei locale si anume in 251 de sedii de primarie, 251 de biblioteci publice, 485 de scoli gimnaziale si 251 de Puncte de Acces Public la Informatie.

Dupa achizitionare va urma instalarea retelei de comunicatie la nivel local, vor incepe programe de pregatire a personalului in vederea utilizarii sistemelor si accesul la internet de banda larga.

Companiile si consortiile interesare au putut depune oferte pentru unul sau mai multe loturi, conform procedurilor de achizitii ale Bancii Mondiale.

Proiectul este finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, investitia fiind de 69,4 milioane dolari.