Carlton Cuse producatorul executive “Lost” a explicat de ce a luat decizia de a omora la sfarsitul celei de a treia parti pe unul dintre cele mai populare personaje din serial, Charlie Pace, personaj interpretat de Dominic Monaghan.

Intr-un interviu acordat Tv Guide, Cuse a declarat ca excluderea lui Dominic Monaghan din serial a fost data de naratiune.

Cuse a spus ca ”am ajuns la concluzia ca cea mai buna versiune a povestii ar fi ca Charlie sa moara”. El a mai specificat ca Monaghan “este un om minunat si un actor grozav” si a recunoscut ca “este foarte greu sa ii spui la revedere lui Dominic”, conform www.rte.ie.

Intr-un interviu acordat TVGuide.com Dominic Monaghan a povestit cum a fost ultima sa zi de filmare.

”O multime de lume a venit la mine sa ma intrebe "Cum te simti?" "Esti suparat?". Ei vroiau sa isi ia la revedere dar eu eram foarte concentrat pentru a-mi face cat mai bine treaba pentru final. La jumatatea acelei zi, regizorul serialului, Jack Bender, a tinut un discurs si mi-a daruit o vasla pe care au scris ceva.

A vorbit despre contributia mea la serial si acel moment a fost probabil varful emotiilor mele. A fost trist, si am imbratisat toate persoanele din jurul meu, pe care le-am iubit. Apoi m-am imbarbatat si am sarit in apa. Aveam o treaba de terminat. In seara cand s-a terminat am mers impreuna cu Daniel Dae Kim [Jin] si sotia sa pentru a lua cina impreuna. Am baut cateva pahare si am discutat despre ce a fost pana atunci”.

Pe vasla primita in ultima sa zi de filmare scria “For what you have given to LOST you will always be found in our hearts” - Pentru ce ai facut pentru LOST, vei fi mereu "gasit" in inimile noastre, conform site-ului lost-naufragiatii.com.