Un cameraman irakian care lucra pentru agentia de presa Associated Press a fost omorat prin impuscare joi, la Bagdad, anunta agentia americana de stiri.

Saif M. Fakhry, de 26 de ani, a fost impuscat de doua ori cand trecea pe langa o moschee din apropierea locuintei sale, in ziua lui libera, a anuntat agentia intr-un comunicat. Este cel de-al cincilea angajat al Associated Press ucis violent in razboiul din Irak, adauga comunicatul citat de Reuters.

In jurul casei lui Fakhry au avut loc schimburi de focuri, in ultimele doua zile, insa nu se stie exact cine l-a ucis.

"Intreaga compasiune pentru sotia lui Saif, familia acestuia si colegii sai din Irak", a declarat Tom Curley, presedinte si director general al AP.

"Moartea lui Saif ne reaminteste riscurile si greutatile cu care se confrunta jurnalismului de razboi si recunostinta pe care trebuie sa o avem fata de toti cei care fac asta", a adaugat Curley.

Fakhry lucra pentru postul de televiziune AP din august 2004. Sotia sa este insarcinata si urmeaza sa nasca, luna viitoare, primul lor copil.

Comitetul american pentru protectia jurnalistilor a anuntat ca 104 ziaristi au fost ucisi in misiune in Irak, de la invazia americana din martie 2003. Totodata au mai fost ucisi inca 39 de membri ai personalului auxiliar mass-media.