Basescu le-a vorbit copiilor despre discriminare

Presedintele a transmis vineri, cu ocazia zilei de 1 iunie, un mesaj pentru copiii din Romania. Seful statului a vorbit despre problemele cu care se confrunta generatia tanara.

Traian Basescu a declarat ca tinerii trebuie sa aiba capacitatea de a nu discrimina, in special oamenii cu dizabilitati, bolnavii de SIDA sau cei cu alta culoare de piele. "De regula, gresim si jignim uneori", a spus Basescu.

Presedintele le-a atras atentia copiilor ca si de ei depinde rezolvarea unor problemele actuale: violenta si consumul de droguri din scoli si licee.

Traian Basescu a "trasat" noii generatii si o responsabilitate: aceea de a fi mai buna decat generatia politicienilor actuali.

"Aceasta este marea voastra obligatie: responsabilitatea fata de oamenii din jurul nostru. Sunt lucruri care generatiei mele i-au scapat pentru ca am trait intr-un sistem care n-a stimulat dezvoltarea acestor valori si multi dintre noi am invatat aceste lucruri dupa revolutie.

Unii le-am invatat mai repede, altii mai greu si altii nu le-au invatat deloc. Generatia voastra nu trebuie sa aiba astfel de categorii", le-a spus presedintele copiilor.

Tariceanu - cu reclamatii de la parinti

Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu, prezent la Spitalul de Urgenta "Marie Curie", s-a confruntat cu reclamatii din partea parintilor privind procurarea medicamentelor. Acestia s-au plans de faptul ca medicamentele nu sunt distribuite in spitale, ci doar prin intermediul farmaciilor, si doar la inceputul lunii.

Premierul a tinut si un scurt discurs in care a dat asigurari ca Guvernul se va preocupa in continuare de asigurarea conditiilor in sanatate si educatie. Tariceanu a mai spus ca sprijinul organizatiilor neguvernamentale si al oamenilor de afaceri este bine-venit.