“PD si PNL nu stiu nici sa minta nici sa fure”. Acesta este concluzia pe care a desprins-o Gherghe Funar din incidentul cu motiunea de cenzura intitulata initiata de democrati. Senatorul PRM considera ca modalitatea in care au fost stranse semnaturile este ilegala motiv pentru care acesta a depus un denunt penal impotriva semnatarilor documentului.

Motiunea de cenzura initiata de PD nu a putut fi inregistrata deoarece numele lui Gheorghe Flutur aparea inscris de doua ori. Gheorghe Funar considera ca liderul PLD nici macar nu a semnat motiunea.

Aceiasi infractiune de fals si uz de fals s-ar fi comis, potrivit senatorului PRM, si in cazul a peste 10 parlamentari al caror nume apare pe lista.

Liderul PRM sustine ca in afara membrilor celor doua partide, initiatorii motiunii au incercat sa atraga si alte semnaturi in schimbul unor sume de bani.

Funar sustine ca democratii au pus la bataie cate 10 mii de euro pentru fiecare parlamentar care accepta sa sustina documentul. Cel mai scump pare ca si-a vandut pielea Nati Meir, care astepta o oferta mai generoasa.

Pe langa depunerea denuntului penal Gheorghe Funar solicita si o expertiza grafologica tuturor semnaturilor de pe motiune.