Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, a aparut pe neasteptate, astazi, la sedinta Biroului Permanent National al PSD, unde a intrat imediat la o intalnire intre patru ochi cu presedintele partidului, Mircea Geoana. Ceilalti lideri PSD au ramas nedumeriti si pe parcursul intrevederii tete-a-tete, si dupa aceea.

Nici un lider PSD nu a dat ulterior declaratii despre intalnirea cu ambasadorul SUA.

La sfarsit, Geoana a iesit furios si chiar i-a repezit pe ziaristii care il intrebau despre diversele intalniri avute de conducatorii PSD in ultimele zile.

Geoana a declarat marti ca PSD nu sprijina motiunea de cenzura initiata de democrati, subliniind ca strategia pe termen lung a PSD va fi comunicata vineri, 8 iunie. Geoana a precizat ca "aceasta sesiune parlamentara trebuie sa produca o clarificare a situatiei politice" si nu este exclus ca PSD sa depuna propria motiune de cenzura.

Sedinta Biroului Permanent National al PSD a fost marcata de discutii aprinse intre liderii social-democrati pe tema motiunii de cenzura a PD. Potrivit unor surse de la varful PSD, la sedinta s-au contrat puternic adversarii motiunii si sustinatorii ei, fiecare incercand sa-si impuna punctul de vedere.

Viorel Hrebenciuc si sustinatorii sai au pledat impotriva motiunii, in timp ce Ioan Rus s-a pronuntat pentru votarea motiunii, alaturi de PD.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru HotNews.ro ca aripa Cluj a partidului a amenintat cu demisia din PSD si intrarea in PD, dar Vasile Puscas a dezmintit oficial informatia.

A treia interventie a lui Nicholas Taubman, intr-o luna

De remarcat faptul ca deplasarea lui Nicholas Taubman la PSD a avut loc in ziua in care Presedintele Basescu a cerut formarea unui guvern PNL-PD-PLD, deci fara PSD.

Este vorba despre ultima interventie a Ambasadorului american in privinta evolutiilor politice din Romania, dupa cele pe care le-a intreprins inaintea referendumului din 19 mai.

La mijlocul lunii trecute, el avertiza ca ultimele evenimente din Justitia romana au ridicat unele semne de intrebare, atat in Washington, cat si in numeroase capitale europene, cu privire la directia actuala a eforturilor anticoruptie ale Romaniei”.

Iar la inceputul aceleiasi luni, el afirma intr-un interviu pentru Revista 22 ca ''Sunt ingrijorat cu privire la unele lucruri pe care le-am auzit despre jocuri politice care nu mi se par fair play''.