Canalul britanic de televiziune Channel 4 urmeaza sa difuzeze, miercuri, un documentar intitulat "Diana, martorii din tunel", despre accidentul in care si-au pierdut viata printesa Diana si prietenul sau Dodi Al-Fayed, in 31 august 1997.

Postul de televiziune a refuzat sa dea curs solicitarilor copiilor printesei, William si Harry, care au cerut ca acest film sa nu fie difuzat pentru ca ar constitui "o lipsa de respect fata de memoria mamei lor”, arata o scrisoare catre Channel 4, scrie presa internationala de miercuri.

Reprezentantii postului spun nu vor renunta sa difuzeze documentarul pentru ca raspunde interesului publicului.

Filmul contine imagini cu momentul in care un doctor ii pune masca de oxigen printesei Diana. Se vede un tanar care, trecand pe acolo, incearca sa-i dea o mana de ajutor lui Trevor Rees-Jones, garda de corp a Dianei, grav ranit.

In acelasi timp, doi fotoreporteri francezi au manifestat, marti, impotriva difuzarii documentarului. Ei spun ca sunt folosite imagini pe care chiar ei le-au surprins la locul tragediei si ca nu au acordat permisiunea publicarii lor.

Fabrice Chassery si David Ker, afirma intr-un comunicat, ca au fost contactati de mai multe ori de Channel 4 pentru a-si da acordul pentru difuzarea imagininlor, dar ca au refuzat categoric.

Diana, de 36 ani si logodnicul ei Dodi al-Fayed, de 42 de ani, si-au pierdut viata in 31 august 1997, in tunelul Alma din Paris dupa ce masina in care se aflau, urmarita de paparazzi, s-a izbit puternic de un pilon al tunelului.

Anchetatorii francezi au concluzionat ca soferul a pierdut controlul volanului pentru ca era sub influenta bauturilor alcoolice si pentru ca avea viteza prea mare.