“Cred ca m-am nascut pentru un motiv special: sa ajut animalele de pe pamant si vietatile din apa!“, a afirmat la New York fiica regretatului naturalist Steve Irwin, Bindi, in cadrul unui eveniment desfasurat la sediul ONU care a marcat Ziua Internationala a Mediului.

“Iubesc cu adevarat ceea ce fac si cred ca este cel mai bun lucru din lume“, a declarat Bindi, 8 ani, anuntand lansarea unui nou proiect cinematografic pentru canalul Discovery Kids. “Bindi : Fetita Junglei“ este un serial in 26 de episoade care va debuta pe 9 iunie si care incearca sa-i implice pe copii in protejarea animalelor salbatice.

Primul episod al seriei, intitulat “N-au ramas prea multe“, va prezenta cateva dintre cele mai spectaculoase vietati de pe pamant a caror existenta este amenintata. Bindi, care va fi prezentatoarea filmului, a declarat ca scopul acestuia este sa le arate copiilor din lumea intreaga ca animalele trebuie respectate si protejate.

Bindi Irwin, impreuna cu mama sa, Terri, au citit fragmente din volumul pentru copii “Tore and the Town on Thin Ice“ in fata unei sculpturi de gheata reprezentand un urs polar. Topirea statuii a dorit sa sugereze efectele ireversibile ale incalzirii globale si consecintele nefaste ale activitatilor omului asupra faunei salbatice.

In afara serialului difuzat de canalul Discovery Kids, Bindi va fi si gazda unei emisiuni intitulate “Taticul meu, vanatorul de crocodili“, in care va omagia viata si activitatea naturalistului Steve Irwin.

Considerat cel mai faimos australian din lume, Steve Irwin a fost cunoscut pentru seria de filme “The Crocodile Hunter“ difuzata de canalul Discovery si pasiunea pentru animalele salbatice. El a murit in luna septembrie a anului trecut dupa ce a fost intepat in inima de o pisica de mare, in timpul filmarilor la un documentar despre lumea submarina.

Chestionata in legatura cu mostenirea lasata de Steve, sotia sa, Terri, a afirmat ca: “El a descoperit cea mai importanta lectie - nu stim cat mai avem de trait pe acest pamant si trebuie sa incercam sa facem diferenta cat inca suntem aici, fara sa ne pierdem speranta“.