Partidul Conservator a propus, vineri, la consultarile de la Cotroceni un Guvern de tehnocrati, pe care sa il conduca Ion Tiriac. De altfel, presedintele PC, Dan Voiculescu a a descris aceasta persoana: "Un roman care duce faima tarii", "un miliardar care nu e oligarh". Deputatul PC, Sergiu Andon, a precizat la finalul discutiilor ca nu sta in puterea presedintelui sa schimbe premierul.

Andon a mentionat ca propunere legata de Tiriac a avut in vedere faptul ca acesta este o persoana realizata prin forte proprii, o persoana respectata si care are in spate o serie de reusite de necontestat. Deputatul a adaugat ca presedintele PC nu a discutat anterior cu Ion Tiriac despre propunerea facuta la Cotroceni.

Ce l-a facut celebru pe Ion Tiriac?

Celebru ca sportiv, Ion Tiriac are afaceri in asigurari, banci si comert. Dupa ce si-a vandut o parte din afaceri a ajuns la suma de un miliard de euro. Tiriac a devenit in ultimii ani si mai cunoscut prin scandalurile legate de fiul sau Ion Ion Tiriac, implicat in dosarul de trafic de droguri "Cocaina pentru VIP-uri".

Fiul lui Tiriac a fost achitat ulterior cu ajutorul telefoanelor date prietenilor politici din PSD.

Tot Ion Tiriac a organizat anul trecut celebra vanatoare de la Balc. De altfel aceasta pasiune o impartaseste cu prietenul sau, Adrian Nastase, care a fost invitat la Balc. Cei doi sunt asociati, dovada fiind finantarea de catre Tiriac jr. a blocului din strada Zambaccian.

Ion Tiriac era, cel putin pana la 1 ianuarie 2007, un adept al amanarii intrarii Romaniai in UE cu cel putin un an. Argumentul: avem o economie care nu rezista competitiei cu firmele europene.